Od A do Ž - Sve o njemu: CMS - Sistem za dinamičko upravljanje sadržajem

Imate li mogućnost da sami mijenjate sadržaj na vašim web stranicama?


CMS - Od A do Ž o dinamičkom upravljanju web sadržajem


Sistem za dinamičko upravljanje sadržajem, popularni CMS (Content Management System) je posebna administracija na web stranicama pomoću koje u svako vrijeme možete mijenjati, popravljati, brisati i objavljivati sadržaje koji su objavljeni na vašim web stranicama. Pomoću CMS-a bez posebnog informatičkog znanja u svakom trenutku možete obnoviti novim informacijama vašu ponudu.

A to Z about Content Management System

CMS sistem se najviše koristi prilikom izrade web stranica koje posjeduju dnevne informacije ili ponude, online trgovine ili odjeljke za vijesti sa foto ili video galerijom. Osnovna stvar i djelotvornost CMS-a je ta što bez informatičkog znanja, odnosno programiranja, možete mijenjati kompletan sadržaj, artikle ili ponudu.

Mnoštvo prednosti je na web stranicama sa uključenim CMS-om. Bez ičije pomoći možete sami organizirati i uljepšavati svoju stranicu, odnosno online prezentaciju, prilagođavati je dnevnim potrebama i aktualizirati najnovijim informacijama.

Ako imate web stranicu na kojoj je sadržaj zastario, ponudu koja više ne vrijedi, svakako vam preporučujemo integraciju sistema za dinamičko upravljanje sadržajem. Na ovaj način bi ste mogli osvježavati informacije i ponudu svaki dan, te tako davati vašim posjetiteljima ili klijentima više mogućnosti da se svakodnevno vraćaju na vaše web stranice.

Unikatan CMS sistem ima prednost jer preko njega automatski dobijate punu SEO optimizaciju vaše web stranice, odnosno imate mogućnost prilagođavanja sadržaja potrebama vaših korisnika kao i prilagođavanja internet pretraživačima kao što su Google, Yahoo i Bing. Unikatnim CMS-om možete kreirati i prikazivati ključne riječi onako kako želite i pojednostaviti korisnicima da vas lakše pronađu među vašom konkurencijom.

Cijena izrade web stranice sa CMS sistemom prema vašim željama ne treba da vas brinu jer su manji troškovi izrade i integracije CMS-a nego redizajn stranice svakih nekoliko mjeseci. Vrijedi napomenuti da današnje web stranice sa integriranim CMS sistemom su u poptunosti profitabilnije od statičnih stranica, upravo zbog dnevnog ažuriranja bez potrebnog znanja programiranja web stranica.

IDK CMS je ustvari platforma optimizirana za velike posjećenosti, potpuno pojednostavljena za dnevne izmjene na apsolutno svim podstranicama i prilagođena svim korisnicima. Naš osnovni motiv za kreiranje sistema za upravljanje web sadržajem je to što smo uvidjeli mnoge komplikacije kod ostalih CMS sistema, te smo stvorili naš unikatan IDK CMS i omogućili vlasnicima web stranica jednostavno upravljanje i veliku brzinu u izmjenama i dodavanju novog sadržaja, novih artikala i ostale ponude, a sve o jednom trošku.


28 april 2015. godine | IDK Blog